سهشنبه، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهنمای تعمیر و نگهداری تراکتور
تراکتورهای مدرن٬ اسب های کار سازگار و بادوام هستند. کشاورزان برای طیف گسترده ای از وظایف، از شخم زدن و نیزه زدن علوفه ها گرفته تا نیرو دادن به ابزارهایی مانند شکاف چوب و خرد کن ها، به آنها تکیه می کنند. آنها همچنین بسیار پیشرفتهتر از تراکتورهای گذشته هستند. امروزه کابینهای مجهز به تهویه مطبوع و حتی کارهایی مانند شخم زدن و سمپاشی را دقیق و کارآمدتر انجام میدهند. با این حال، با ظهور تراکتورهای مدرن، یک چیز تغییر نکرده است: اگر میخواهید بهترین بازگشت سرمایهتان را داشته باشید، باید مطمئن شوید که ماشینهای شما تا حد امکان به خوبی نگهداری میشوند.
در این مقاله، نگاهی به اصول نگهداری تراکتور می اندازیم، دو چک لیست سرویس دهی مفید را در اختیار شما قرار می دهیم .
· چک های روزانه / قبل از استفاده
· فواصل سرویس تراکتور را چک کنید
· چک لیست نگهداری تراکتور
· ابزار ضروری جعبه ابزار تراکتور
چک های روزانه / قبل از استفاده
اگر مشکلات را زود تشخیص دهید، اغلب می توانید از تبدیل شدن آنها به مشکلات بزرگتر و پر هزینه جلوگیری کنید. به همین دلیل ارزش آن را دارد که قبل از استفاده از تراکتور، چند دقیقه برای بررسی های اولیه وقت بگذارید. یک روتین روزانه بازرسی قبل از استفاده باید شامل موارد زیر باشد:
سوخت به اندازه کافی دارید؟ آیا گیج بنزین کار می کند؟
· روغن: برای اطمینان از مناسب بودن سطح روغن، میله اندازه گیری را بررسی کنید. اگر سطح پایین است، نشت را بررسی کنید.
· خنک کننده: آیا مایع خنک کننده کافی دارید؟ آن را پر کنید و در صورت لزوم نشتی را بررسی کنید.
· لاستیک ماشین: وضعیت لاستیک را بررسی کنید و به دنبال ترک یا برآمدگی غیرمنتظره باشید. از وجود آج کافی اطمینان حاصل کنید. از یک سنج برای بررسی فشار تایرها در محدوده کاری مشخص شده استفاده کنید. لاستیک های جلو اغلب خوب به نظر می رسند، اما اگر با فشار صحیح باد نشوند، این خطر وجود دارد که در هنگام بارگیری از رینگ های خود جدا شوند.
· کابین راننده: پانل های کابین راننده، درها و پنجره ها را از نظر آسیب و امنیت بررسی کنید. چک کنید که صندلی راننده سالم است و کمربند ایمنی به درستی کار می کند.
· سیستم حفاظت از واژگونی (ROPS): اگر تراکتور کابین محصور ندارد، بررسی کنید که رول میل محکم در جای خود وصل شده باشد و خوردگی، آسیب یا تغییر شکل نداشته باشد.
· ترمز: مطمئن شوید که ترمزها به درستی کار می کنند و در صورت شک سطح روغن ترمز را بررسی کنید.
· خطوط هیدرولیک: اطمینان حاصل کنید که خطوط ترک خورده نیستند و هیچ نشانه ای از اصطکاک یا سایش دیگر ندارند.
· چراغ ها: اگر قرار است تا دیر وقت کار کنید، بررسی کنید که چراغ ها کار می کنند.
· اتصال دهنده ها و پین ها: مطمئن شوید که آسیب ندیده و به درستی ایمن شده باشند.
· ترمز دستی: مطمئن شوید که ترمز دستی به درستی درگیر شده و می تواند تراکتور را ثابت نگه دارد.
· فرمان: اطمینان حاصل کنید که فرمان به طور موثر کار می کند و هیچ بازی آزاد بیش از حد در چرخ وجود ندارد.
· کنترل ها: بررسی کنید که همه حالتهای عملکرد به وضوح روی کنترلها مشخص شدهاند و پس از رها شدن به حالت خنثی بازگردند.
· چک های متفرقه: بوق اخطار، دکمه توقف اضطراری، برف پاک کن ها و بلیپر معکوس را بررسی کنید که همه به درستی کار می کنند.
فاصله بین سرویس تراکتور را چک کنید
تمام شرکت های سازنده فاصله سرویس و نگهداری را مشخص می کنند. بهتر است که به دفترچه راهنمای تراکتور خود مراجعه کرده و تقویمی از وظایف ایجاد کنید. به عنوان مثال، سازنده شما ممکن است توصیه کند که فیلتر هوا را هر 10 ساعت یکبار بررسی کنید و هر 500 ساعت آن را تعویض کنید. به طور مشابه، ممکن است پیشنهاد کند که سطح روغن را روزانه چک کنید و روغن موتور و فیلتر روغن را هر 200 ساعت یکبار (یا سالیانه) تعویض کنید.
پیروی از دستورالعمل های سازنده می تواند به طور قابل توجهی طول عمر تراکتور شما را افزایش دهد. بنابراین مطمئن شوید که چند ساعت از دستگاه استفاده کرده اید. این به شما این امکان را می دهد که قطعات را در فاصله زمانی صحیح سرویس کنید.
چک لیست نگهداری تراکتور
پیشنهاد ما به شما این است قطعاتی را که نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند دائما بررسی کنید. برای کمک به شما، ما فهرستی از مواردی را که ارزش توجه به آنها را دارد گردآوری کرده ایم.
1. فیلترهای هوا: اگر فیلترهای هوا مسدود یا کثیف شوند، مقدار هوای موجود برای فرآیند احتراق را کاهش می دهد. اگر این اتفاق بیفتد، موتور تراکتور باعث می شود موتور قدرت کافی نداشته باشد و کارایی سوخت را از دست بدهد. این مسئله ارزش زمان گذاشتن برای بازرسی بصری فیلتر را دارد تا مطمئن شوید که با خاک، زباله یا گرده پر نشده است. اگر چنین است، باید فیلتر را تمیز کنید یا آن را تعویض کنید.
2. فیلترهای سوخت: فیلترهای سوخت همچنین از رسیدن زباله به موتور شما و آسیب رساندن به آن جلوگیری می کند. با این حال، هنگامی که آنها مسدود می شوند، مقدار سوخت تحویلی به انژکتورهای سوخت را کاهش می دهد. این می تواند باعث عملکرد ضعیف یا حتی روشن نشدن موتور شود. بررسی های منظم به شما این امکان را می دهد که قبل از بروز مشکل این فیلتر را تمیز یا تعویض کنید.
3. سوخت: اگر مدت زیادی از تراکتور استفاده نکردهاید، ممکن است هر سوختی که هنوز در باک است خراب شده باشد. اگر فقط مقدار کمی سوخت در باک باقی مانده است، کافی است آن را با سوخت جدید پر کنید . به همین دلیل، اگر قصد ندارید برای مدت طولانی از تراکتور استفاده کنید، مطمئن شوید که سوخت زیادی در باک باقی نمیگذارید.
4. روغن: علاوه بر بررسی مرتب سطح روغن، حتماً روغن موتور را با درجه صحیح در فواصل زمانی توصیه شده تعویض کنید. فیلتر روغن را نیز همزمان تعویض کنید تا از موتور شما در برابر مواد ساینده محافظت شود.
5. اتصالات تیغه: حتماً پیوست های تیغه را به طور منظم بررسی و تیز کنید. بررسی تیز بودن و عاری بودن تیغه ها به شما کمک می کند کار را سریعتر و ایمن تر انجام دهید.
6. هیدرولیک: تراکتورها برای انجام بسیاری از وظایف مختلف به سیستم های هیدرولیک متکی هستند. پمپ های هیدرولیک، لوله کشی و اتصالات را بررسی کنید. اگر خطوط هیدرولیک علائم آسیب دیدگی دارند، تعویض کنید. از وجود روغن هیدرولیک کافی اطمینان حاصل کنید. مهر و موم قوچ ها و نشتی و سپس خود قوچ ها را برای شواهد نمره گذاری بررسی کنید. پینهای لنگر قوچ، بوتهها، و صفحات را برای علائم سایش نگه دارید.
7. چرخ ها: علاوه بر بازرسی روزانه لاستیکها، حتماً به طور مرتب چک کنید که مهرههای چرخ سالم هستند و رینگها آسیبی ندیدهاند.
8. باتری: باتری را هر چند هفته یکبار بررسی کنید و مطمئن شوید که کانکتورهای ترمینال محکم هستند. هرگونه کثیفی را از داخل درپوش باتری پاک کنید. اگر کانکتورهای ترمینال را جدا کردید، پایانه ها را به آرامی با مقدار کمی ژله نفتی آغشته کنید. این به جلوگیری از خوردگی و تقویت اتصال کمک می کند. برای بررسی شارژ باتری از ولت متر استفاده کنید. اگر از یک ولت متر استفاده می کنید.
9. کمربند: تسمه ها را به طور منظم بازرسی بصری کنید تا مطمئن شوید که هیچ نشانه ای از ترک خوردگی یا آسیب وجود ندارد. در صورت نیاز تعویض کنید.
10. گریس: تراکتورها دارای قطعات متحرک زیادی هستند که نیاز به گریس کاری دارند، مانند نقاط اتصال و یاتاقان ها. راهنمای کاربر خود را برای لیست کامل قطعاتی که نیاز به روغن کاری دارند و در چه فواصل زمانی، بررسی کنید. همیشه از نوع مشخص شده گریس استفاده کنید. اختلاط انواع مختلف گریس هنگام استفاده در کاربردهای پر استرس مانند بلبرینگ می تواند منجر به شکست شود.
11. رنگ: مراقب از بین رفتن رنگ باشید. رنگ خرد شده یا آسیب دیده به آب اجازه می دهد تا به فلزات برسد که می تواند منجر به خوردگی شود. اگر قطعات زنگ زدند، آنها را به فلز لخت برگردانید، آستر کنید و دوباره رنگ کنید و در اسرع وقت.
12. شاسی، یراق آلات و قطعات متحرک: هر ماه یا بیشتر، به شاسی نگاهی بیندازید و ترک خوردگی، پیچ و مهره شل و جوش شکسته را بررسی کنید. در حالی که این کار را انجام می دهید، اکسل های خرد، نقاط محوری محور، چرخ کاستور، پین ها، بوش ها، قوچ های فرمان و لنگرها را نیز بررسی کنید. همچنین، صفحات پای ریگر را از نظر یکپارچگی ساختاری و قوچ های عملیاتی و لنگرهای مربوطه در صورت نصب بررسی کنید. همچنین اینترلاک های الکتریکی و مکانیکی را از نظر کنترل بیرونیگر (معمولاً در تراکتورهای دارای بیل مکانیکی نصب می شود) بررسی کنید.
13. چنگال: به طور مرتب چنگال ها را از نظر سایش، ترک های سطحی و صاف بودن تیغه و ساقه چک کنید. زوایای چنگال را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که تفاوتی در ارتفاع نوک وجود ندارد. نوک چنگال را برای لبه های تیز بررسی کنید و مطمئن شوید که ظرفیت چنگال با تراکتور شما سازگار است.
ابزار ضروری جعبه ابزار تراکتور
تراکتورهای مختلف می توانند به ابزارهای تخصصی متفاوتی نیاز داشته باشند. با این حال، بهتر است که یک جعبه ابزار با برخی از موارد قابل اعتماد و عمومی استفاده کنید. آنها نه تنها می توانند به شما کمک کنند تا در صورت بروز مشکل دوباره راه بیفتید، بلکه می توانند شما را از یک پیاده روی طولانی به کارگاه خود نجات دهند!
اینها برخی از ابزارهای کلیدی هستند که باید همیشه در تراکتور خود نگه دارید:
· انبر و دستگیره های مول: اگر فضای زیادی برای حمل آچار، سوکت و آچار ندارید، برای سفت کردن پیچها ضروری است.
· پیچ گوشتی (سر صاف و فیلیپس ): برای سفت کردن پیچ های شل.
· چکش: می تواند شما را از مشکلات در بسیاری از موقعیت ها رهایی بخشد، مانند زمانی که ارتعاش بخشی را از تراز خارج می کند.
· سیم بر، دم باریک: در صورتی که سیم به دور ماشین آلات پیچیده شود.
· فیوزها: اگر مداری آسیب ببیند برای اینکه دوباره کار کند به فیوزهای یدکی نیاز دارید.
· نوار چسب و نوار برق: نوار الکتریکی می تواند به شما کمک کند تا اتصالات شل را برطرف کنید، در حالی که نوار چسب می تواند به عنوان یک تعمیر موقت برای انواع نشتی ها و شکستگی ها استفاده شود.
· ابزار چاقو: یک چاقو در صدها موقعیت در اطراف مزرعه مفید است و نه فقط زمانی که در تراکتور هستید.
و اما مهم ترین نکته برای افزایش عمر تراکتور که شاید به خوبی از اهمیت آن آگاه باشید استفاده از قطعات و تجهیزات با کیفیت است.
MSA وارد کننده قطعات انژکتور و پمپ گازوئیل تراکتور کشاورزی همچنین نماینده شرکت آرادفن و آرافن پمپ های هیدرولیک و صنعتی می باشد که به شما اطمینان تجربه استفاده حداکثر عملکردی از قطعات را می دهد . برای سفارش محصولات میتوانید با شماره ۰۹۱۳۱۳۱۰۷۶۳ تماس حاصل فرمایید.